Když se lidé vypravují na výlet a berou si s sebou svačinu, do batohu či sportovní tašky balí trvanlivé potraviny a některé netrvanlivé, co je třeba zkonzumovat co nejdříve již cestou. Největší pozornost věnují zpravidla pokrmům a nápoje pak přibalují dodatečně. Většinou se na dostatek tekutin nezapomíná, a tak se v zavazadle objevují minerálky, balená voda, někdy v termosce čaj nebo káva, a odmyslíme-li si alkoholické nápoje, pak i ovocné džusy. Jenže ne vždy a ne každý dává přednost koncentrátům, tedy těm stoprocentním, bez přidaného bílého cukru a bez konzervantů. Namísto toho jde spíše o průmyslově zpracované suroviny plné chemie.
Přitom právě v přírodě máme jedinečnou příležitost pochopit, že ta nám dává to nejlepší, co si můžeme přát, a průmyslově upravovat ovoce je doslova hříchem. Ono se to ale v tomto případě poměrně rychle projeví na životní vitalitě a kondici, a tak se dříve nebo později lidé doberou správného výsledku. Jen bychom je v tom měli alespoň nepatrně podpořit. Třeba tím, že jim naznačíme, že i velké množství sklizeného ovoce v podobě polotovarů putuje k dalšímu zpracování v té nejlepší kvalitě, a starají se o to IBC kontejnery.
IBC kontejner Schoeller Allibert je nádoba z tvrzeného plastu, do jejíž útrob se vkládá tenká jednorázová plastová fólie. Ta je certifikována pro styk s potravinami a zajistí špičkovou jakost přepravované a skladované suroviny. Kontejnery lze umístit do chladicího zařízení i mrazírenského boxu a mít tak ovocné či zeleninové dřeně a šťávy k dispozici v co nejlepším stavu. Ty se pak stáčí do vhodných kartonových krabic nebo lahví a distribuují na trh pouze pasterizované, bez konzervačních látek a přídavku cukru. A čím více bude na trhu dostupných koncentrovaných džusů, tím lépe a rychleji mohou vytlačit nezdravé nápoje a nabídnout lidem to, co v nich nelze nalézt.